Mai! Herregud, vi er i siste dagen av mai allerede. Jeg synes ikke det er lenge siden Frida og jeg stormet ut av utestedet to minutter på tolv for å spotte et par raketter før vi gikk inn og danset igjen i det telefonen lyste "1.januar" på skjermen. Jeg lovte meg selv at dette skulle bli mitt år, slik jeg har gjort så lenge jeg kan huske. Så langt går det sånn passe, men jeg har heldigvis i overkant av et halvår igjen. Anyways, jeg tenkte jeg skulle begynne med en fast månedlig greie der jeg skriver ned ulike favoritter og cravings i måneden som har gått. Høres ikke dette greit ut? 

♥ Månedens låt: Lauv - I like me better. Denne har gått på repeat hos meg de to siste ukene. Beaten er chill, teksten er søt og jeg får rett og slett bare gode vibber av hele låten. I tillegg har jeg (et år for sent) fått øynene opp for Lemonade albumet til Beyoncé etter jeg hørte "Daddy lessons" på radioen for noen dager siden. Jeg har aldri hørt gjennom albumet siden det ikke ligger på Spotify, men fy søren så mye fint det er der.

♥ Månedens craving: Dirty fries fra Døgnvill! Bare hør på den suksessoppskriften her: fries, chilimajones, bacon og parmesan. Er det rart man får vann i munnen eller? Så snart jeg har et par ekstra kronasjer på konto, skal jeg rett til Døgnvill og spise dette med ei litta oreomilkshake ved siden av. Yum! 

♥ Månedens wanderlust: Skiathos! Jeg skal dit med mamsen andre uken i juli, og nå som det begynner å nærme seg kjenner jeg skikkelig på reisefeberen. Sommerkroppen har aldri vært lengre unna, men jeg gleder meg likevel til å ligge på stranden med en kald øl i den ene hånden og en bok i den andre. Det har vært en hektisk og rar start på dette året etter at bestemor gikk bort i julen. Jeg unner meg selv denne ferien veldig mye, men jeg unner mamma den enda mer. Hellas og greske øyer er mine favoritt "syden"-steder. Det er så frodig og fargerikt der. Blått vann, blå møbler, blå vindusskodder mot hvite vegger og masse fine blomster og trær. Helt perfekt! ♥ Månedens høydepunkt: 17.mai! Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse ettersom 17.mai deler pallen med julaften og bursdag i konkurransen "årets beste dag" for meg. Ingen bekymringer, latteren sitter løst, god mat, godt i glasset og generelt godt humør! Vi burde hatt flere dager som dette i løpet av året, men samtidig: da hadde den sikkert ikke vært like spesiell. Hurra! 

♥ Månedens tanke: Materialisme. Jeg må rett og slett bli mindre materialist, og heller bruke pengene mine på ting jeg kommer til å sette pris på lenge. I stedet for å kjøpe meg de skoene bare fordi de passer bra til det antrekket, eller den kjolen fordi den hadde blitt fin til helgen, så burde jeg bruke penger på opplevelser. I går kjøpte jeg meg billetter til konsert med Gabrielle på Samfundet i september, og da Ida hadde bursdag satt vi i timesvis på Una og spiste, drakk vin, drinker og skravlet oss i hjel. Det er sånne ting som til syvende og sist betyr noe, ikke at man har nye klær hele tiden. Det er så lett å kjøpe noe når man jobber i butikk selv og derfor får rabatt på klær hos flere kleskjeder. Jeg må rett og slett lære meg til å tenke: hadde jeg kjøpt denne på full pris? Eller: hvor mye sosialt og gøy kan jeg ha for prisen av dette? Mulig dette er månedens tanke nettopp fordi jeg er så blakk som jeg aldri har vært før akkurat nå, men samtidig så er jeg så lei av å hele tiden tenke "hvor ble det av lønna mi egentlig?" bare fordi jeg bruker den på ting som ikke betyr noe. 

♥ Månedens dikt: 

♥ Månedens outfit: 
Jakke: Vero Moda T-skjorte: Bikbok Bukse: Vero Moda Sko: Vans Solbriller: Ray-ban Choker: Pieces 
 

Jeg tenker vi setter strek der for denne gang. Det er mulig jeg kommer til å variere litt innhold i den spalten her, avhengig av hva som har skjedd i måneden som har gått osv. Jeg synes det er gøy med en liten oppsummering på slutten av måneden, for det blir litt mimrestund for meg også. Det er allerede onsdag, og det tikker sakte, men sikkert mot helg! Jeg har frihelg denne helgen, så den skal virkelig nytes før det blir fullt eksamenskjør neste uke. Én igjen, så er det snart sommerferie på den snuppa her også. 

Har dere en fin uke så langt?

 
Er det én ting jeg skal være flinkere til, så er det å skru på radioen om morgenen. Jeg fikk en DAB-radio da jeg var ferdig med praksisperioden min i NRK, og det er bare helt idiotisk at den har stått nesten urørt på en hylle siden mars. Man hører igjen så mange sanger man har glemt bort, og når man bor alene er det av og til godt å ha noen stemmer som bakgrunnsstøy i stedet for å høre i hjel sine egne spotify-lister. Skulle ikke mer til for å få meg i godt humør i dag! Note to self der altså. I dag regner det (igjen) i Trondheim, men mens det fremdeles var opphold og lovende vær litt tidligere i dag tok jeg og Frida oss en spasertur til Bakklandet. For dere som ikke har vært i Trondheim før, så er Bakklandet et eldgammelt boligstrøk med brostein, små hus og kaféer. Vi satt oss ned på Dromedar og drakk hver vår kaffe og skravlet løst om store og små verdensproblemer (les: foundationfarge og deodoranter), før vi skulle ta litt antrekksbilder. DA begynte det selvsagt å pøse ned, så vi kapret et bord under markisen og satt der til vi trodde det hadde gitt seg. Den byen her er jo kjent for sitt uforutsigbare vær, så det ble en rimelig våt photo session mot slutten der, haha. 


Jakke: Vero Moda T-skjorte: Urban Crossover-veske: Urban Bukse: Dr.Denim Sokker: Adidas Sko: Vans Nå har jeg kommet meg hjem og tatt plass i sofaen iført en joggebukse og en aaaltfor stor genser. Regnet plasker på vinduet og radioen står på i bakgrunnen. Ah, så godt det er med dager som dette♥ Håper dere får en fin søndagskveld! 

 
I dag våknet jeg opp langt utpå dagen, og det eneste jeg hadde lyst på var vafler. Det er så mange jeg kjenner som ikke orker tanken på mat etter en kveld på byen, og om det så skal være noe så er det typ McDonalds. Jeg har hatt mine søndagsturer til Mc'ern jeg også, believe me! Men av en eller annen merkelig grunn craver jeg alltid søte ting som vafler, is og sjokolade dagen derpå. Jeg gikk med andre ord til en åpen butikk utelukkende for å kjøpe ferdig vaffelblanding fra Toro, haha. 

Jeg føler veldig at det er søndag i dag ettersom det meste er stengt, og jeg kom hjem med lykkepromillen min først klokken halv seks på morgenen i dag. Det er derfor veldig godt å tilbringe dagen på sofaen, spesielt når det regner ute. Ingenting er som å krype opp i hjørnet av sofaen med et pledd når det er ruskevær ute, så her har jeg tenkt til å bli resten av dagen. 

Håper dere har en fin langhelg! 
Det er jammen ikke hver tirsdag man spiser blåskjell til lunsj! Frida, Ida Marie og jeg planla dette for noen dager siden, da i dag er den eneste solskinnsdagen Trondheim har å by på i nærmeste fremtid. Ikke at det er så varmt at man kan sitte i t-skjorte, men det er nå uansett bedre enn regn og vind. Både jeg og Ida har cravet blåskjell i ukesvis, så det var virkelig på tide. Blåskjellene var hvitvinsdampet og lå i en saus av blant annet tomat og hvitløk, og det var helt fantastisk godt! Manglet bare et glass vin til, men siden det var en helt vanlig tirsdag klokken 13 ble vinen byttet ut med et glass pepsi max, haha. 

I kveld skal jeg på personalmøte med jobben, men utenom det har jeg ingen planer. Det er fantastisk godt å ha litt tid til seg selv og til å slappe av noen ganger. Til tross for at det er så fint vær, så tror jeg faktisk jeg skal krølle meg opp i sofaen med en god film før jeg må tusle avgårde. 

Hva er deres planer i dag? 
I dag er det skikkelig grått i Trondheim, og mens regnet har plasket på vinduet har jeg drømt meg bort på weheartit. tenkte derfor jeg skulle dele noen av mine ønske-reisemål. Dette er tre steder blandt de mange som står på "steder jeg vil besøke før jeg dør"-listen min, haha. Tenk om jeg bare kunne pakket kofferten og reist til et av disse stedene? Midt oppi eksamener og jobb så er det virkelig ingenting som frister mer. Los Angeles/ California: Skal jeg være helt ærlig så har jeg jo mest lyst til å ta med meg hele vennegjengen min på en roadtrip langs hele kysten sør i USA, men først og fremst vil jeg til L.A. og Santa Monica beach i California. Dette må være det perfekte stedet for meg som elsker langstrakte strender, men som også er opptatt av pulserende by- og uteliv. Skal jeg reise hit, så skal jeg ha råd til å kose meg ordentlig. Det blir nok ikke med det første med andre ord, ettersom jeg lever på et ganske tight studentbudsjett, og sparing er min desidert svakeste egenskap. Men en dag så skal jeg stå foran det "Hollywood" skiltet jeg også. 


Maldivene: Hvem har vel ikke drømt om å ta bryllupsreisen hit? Det er jo ikke sikkert jeg blir gift forøvrig, men hit skal jeg uansett. Turkist vann, kokosnøtter, palmer og kritthvit sand. Tenk så deilig det må være å bo i en av de bungalowene og ha din egen trapp ned til vannet? Kose med skilpadder og drikke Coronas hver dag? Jeg hadde dratt i morgen hvis jeg hadde muligheten! 


India: Spesielt under fargefestivalen "Holi". Du nyser sikkert lilla i et halvt år etterpå, men guri for en stemning det må være der! Indisk mat er helt fantastisk, kulturen er veldig spennende, og man skal lete lenge etter en større "nær døden"-følelse enn i trafikken der nede. Jeg har et lite håp om at en venninne av meg skal finne seg en inder, slik at jeg kan få oppleve et indisk bryllup. Kle meg opp i finstasen med henna-tatoveringer, og festligheter syv dager til ende! Helt perfekt i mine øyne. 


Åh, så mye jeg skulle gjort for å lukke øynene og åpne de opp på et annet sted nå! Enten om det hadde vært ett av stedene over, eller Barcelona, Rio, New York eller København for den del! Jeg har så reisefeber for tiden, men heldigvis er det bare halvannen måned til jeg skal ligge langflat på en strand med mamsen. Det skal bli godt det☀ 
God søndag! Jeg innså nettopp hvor lite jeg egentlig har delt om hvem jeg er som person, så det skal jeg endre på nå. Det er jo litt hyggelig at dere vet hva slags menneske dere leser bloggen til liksom. Jeg har derfor skriblet ned seks faktapunkter som gjør at dere blir litt bedre kjent med meg - både på godt og vondt, hehe. 

♥ Jeg prater sinnsykt høyt og sinnsykt mye. Kanskje min største styrke og svakhet. For selv om jeg er hun irriterende "gneldrebikkja" som aldri klarer å ti stille (spesielt med litt innabords), så er det sjelden klein stillhet rundt meg. En gang jeg var på vei hjem fra skolen med en i klassen sier jeg plutselig "åh, nå glemte jeg hva jeg skulle si", og han svarer med "ingen fare, du kommer nok snart på noe nytt kjenner jeg deg rett". Skjønner dere eller? I tillegg snakker jeg som oftest i hundreogspeedometer i timen, så for trøndere som ikke er heeelt vandt med den brede østlandsdialekten min kan det by på utfordringer. Tre "hæ"er senere, har vi som regel kommet frem til en viss forståelse, haha. 

♥ Jeg starter et nytt og bedre liv ca hver uke, men driter meg ut så fort jeg går ut døra. Tror rekorden min er sunt kosthold og trening i to dager før jeg går på en smell. Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke passer i de samme buksene som jeg gjorde for et halvt år siden, men likevel klarer jeg ikke å gjøre noe med det. Kjøper heller nye bukser, hehe. Har ikke stått dårligere til med bikinikroppen enn det gjør i år for å sirre sånn. 

♥ Jeg er ekstremt ubesluttsom. Typ Fjorland-mannen som var på reklame for noen år siden, for dere som husker han. Jeg kan ikke gå sulten på butikken, og jeg kan i alle fall ikke gå dit uten en plan/handleliste. Da kan jeg risikere å bli fanget i butikken som om det var en labyrint, og jeg veier opp og ned og frem og tilbake på hva jeg skal ha til middag. Etter å ha glanet meg gjennom de samme hyllene 6424161 ganger, gir jeg opp og tar grandisen jeg har i fryseren fra før i stedet. 

♥ Jeg handler ALTFOR mye klær. En av skadene jeg har pådratt meg ved å jobbe i klesbutikk og bli godt vandt med rabatter. Det fine er jo at klærne blir billigere, men så kjøper man jo desto mer unødvendig også, så jeg vet ikke jeg ass. Jeg lurer på hvor mange plagg jeg har som jeg har brukt to ganger bare fordi "jeg trenger noe nytt til helgen". 

♥ Bare det siste året har jeg hatt fire hårfarger. FIRE hårfarger. Jeg innser jo selv at det høres spinnvilt ut, og jeg skjønner om dere begynner å regne på summen jeg har brukt på frisørtimer oppi hodet deres. Jeg har bikket ti flak for lengst da, kan man si. Jeg har hatt blondt hår, grått hår, mørk brun hodebunn og rosa hår. Jeg elsker å forandre på håret mitt, og hver gang noe går skeis i livet mitt (kanskje spesielt kjærlighetsforhold, haha) har jeg en tendens til å skulle forandre på meg selv. Idiotisk, men helt sant. ♥ Jeg kan ikke fordra kondisjonstrening. Spesielt hvis det er på tredemølle. Kan du tenke deg noe som er verre enn å løpe på stedet hvil, og stirre på samme flekken på veggen i en halvtime? Jeg løper og løper og tenker "nå har jeg vel løpt i snart ti minutter", men så har det gått to og et halvt. Når jeg oppdager det så trykker jeg "stopp", går av møllen og finner på noe annet i stedet. Den psyken man trenger for å presse seg gjennom den halvtimen der er ikke jeg skapt med gitt. 

Yes, det var da altså meg. Ett stykk spennende menneske, sant? I morgen er det ny uke, og dette blir endelig en uke hvor jeg kan senke skuldrene litt. Har ingen forelesninger, og bare et par dager med jobb, så jeg skal prøve å være litt mer kreativ på bloggfronten enn hva jeg har vært denne uken. Lover! Håper dere får en fin uke!


For en dag!!! 17.mai levde opp til forventningene, og jeg står fortsatt ved påstanden min om at det er årets beste dag. Etter jeg hadde klart å presse meg inn i bunaden på morgenen i går, dro jeg på champisfrokost til en venninne i et par timer, før det bar videre ned til Solsiden. Apropos sol, for de av dere som ikke bor i Trondheim så hadde vi skyfri himmel og 18 grader i går. Det ble akkurat passe varmt under bunaden for å sirre sånn, men samtidig så gjorde det ingenting da solen bare krydret stemningen enda mer. Etterhvert dro jeg hjemover og vrengte av meg bunaden, og for første gang på mange timer kunne jeg igjen trekke pusten ordentlig. Tror resten av Norges befolkning har samme elsk-hat forhold til bunad som meg: veldig fint å se på, sabla upraktisk å ha på seg, haha. Deretter slang jeg på meg verdens diggeste jumpsuit, byttet ut bunadskoene med sneakers, og dro på vors før vi tok turen ut. Før jeg visste ordet av det hadde jeg danset meg svett og satt hengende over en kebab klokken to i natt. Akkurat sånn det skal være si :-))) 

Dagen i dag er konsekvensen av hvor gøy det var i går, så tror egentlig bare jeg skal bli i sengen til jeg må opp på skolen i morgen. Kanskje ta meg en tur på butikken for å kjøpe noe digg mat, men utenom det skal jeg bare nerde Netflix. Heeelt perfekt dagen derpå! 

Hadde dere en fin 17.mai-feiring? 


Det er jammen ikke hver søndag jeg er ute av sengen klokken halv ti, og først sette meg ordentlig til ro på kveldstid. Denne dagen har vært slik flere søndager burde være, egentlig. Jeg startet dagen med å rydde litt i leiligheten, før jeg dro ut på tur i bymarka sammen med Monica fra jobb. Det er ikke til å stikke under en stol at formen ikke er helt i den shapen den en gang var, så jeg er spent på å se hvor støl jeg er i morgen. Vi gikk opp på Geitfjellet, og bildet ovenfor er tatt ca halvveis. Vakker utsikt, sant ja? Det å komme seg litt opp og ut av byen er virkelig godt for sjelen, og så får man jo så vanvittig god samvittighet etterpå. Så god samvittighet at jeg presterte å trøkke i meg et glass vin og en hel pizza på Una. Eller nesten. La igjen en bitteliten bit av skorpa bare for syns skyld, hehe. 
 
Anywaays, nok plapring om dagen min og dårlig kondis. Jeg er en person som er veldig glad i musikk, og får angst av å sitte på bussen eller gå hjem fra jobb uten å ha propper i ørene. Tenkte derfor å dele noen rolige, deilige søndagsfavoritter med dere! Noe gammelt og noe nytt, men det de har til felles er at de er sabla godt bakgrunnsstøy til sofa-slumring♥ 
 
James TW - When you love someone (Acoustic version)
 
Foxes - Clarity (Piano version) 
 
Melissa Horn - Lät du henne komma närmre 
 
Martin Garrix feat. Dua Lipa - Scared to be lonely (Acoustic version) 
 
Amanda Delara - Gunerius 

 

Skjørt og smykke: Vero Moda Sko: Puma (kjøpt på Urban) 

I tillegg til dette kjøpte jeg en stooor t-skjorte som jeg herved har flyttet inn i, pluss et par nettingstrømper jeg tror kan bli kule både til skjørtet, men også under en hullete bukse. Jeg synes det er veldig fint med stjernetegnsmykker, og dette er faktisk litt spesielt. For i tillegg til at det står stjernetegn, står også kjennetegnene til stjernetegnet på baksiden. På mitt som er skorpion står det "kind and creative", noe jeg tror passer meg ganske bra. Jeg klør jo i fingrene etter å kjøpe meg noe nytt når jeg får stipend og lønning, og det resulterer ofte i ting jeg egentlig ikke trenger. Denne gangen skulle jeg egentlig finne meg en 17.mai kjole, og vi ser jo alle hvordan det gikk! Haha, helt håpløs. 

Men folkens, det er jo fredag! Selv om jeg skal på jobb både i kveld og i morgen, så betyr helg ekstra god mat og masse sosialisering. I kveld tror jeg at jeg skal kjøpe med meg en smågodt-pose og benke meg ned foran TV-en, men i morgen skal jeg spise middag med noen gode venninner. Ida hadde bursdag her om dagen, så i morgen blir det vin, skravlings og digg mat♥ Gleder meg!

Har dere noen planer i helgen? 
Jakke: Vero Moda Genser: Topshop Bukse: Vero Moda Sko: Vans Solbriller: Ray-Ban Ringer: Primark Smykke: Jane Kønig 


Jeg elsker alt som er vidt og luftig når det kommer til klær, så jeg digger at culotte- og slengbukser fortsatt er trendy. Ikke det at jeg styres så mye av trendbildet egentlig, men det er jo en fordel at klærne du liker er å finne i butikk. Stipendet rullet inn på konto i dag, så da måtte jo Frida og jeg se om vi fant noe fint i sjappene rundt om. Endte opp med nytt skjørt, ny oversized t-shirt og et par sko, så nå er shopaholikeren i meg svært så fornøyd! 

I kveld skal vi ha eksamensfest med klassen, så jeg må vel snart svinge ræva mi rundt så jeg får i meg noe mat før jeg drar. Må sparkle trynet mitt litt ekstra også, ettersom jeg kan se at jeg har hvilt ansiktet i håndflaten hele skoledagen i dag. Lekkert. 

Håper dere alle får en fin kveld, det skal i alle fall jeg ha!
Det er ingen hemmelighet at jeg er en av de klisjéfylte jentene som tar til meg sangtekster og dikt som en svamp. Jeg elsker folk som er flinke med ord. Innenfor musikken er det Melissa Horn jeg har en forkjærlighet for, men når det kommer til diktning er det definitivt Trygve Skaug. Jeg anbefaler dere å følge han på Instagram om dere ikke gjør det fra før av. Det er så mange ganger han har satt fingeren på akkurat det jeg har tenkt inni meg, og plutselig så føles det ut som at jeg har delt hele hjernen min med et fremmed menneske. Snålt, jada - men også veldig fint. 

Disse diktene er et utdrag fra boken hans "50-kubikks hjerte" som jeg kjøpte på Norli i dag. Kassedamen kikket relativt rart på meg når hun spurte om hun skulle pakke den inn, og jeg svarte "nei takk, jeg skal ha den selv". Det var vel kanskje ikke den boken hun så for seg at skulle treffe ei frøken i starten av 20-åra, men sånn ble nå det, haha. Jeg vet i alle fall hva jeg skal kose meg med på flyet oppover til Trondheim på onsdag! 

Håper dere har hatt en fin mandag så langt!
Den gjengen her!!! Det er så godt, for selv om det går måneder mellom hver gang vi snakker sammen, så er det akkurat det samme når vi møtes igjen. Vi snakker om alt og ingenting, om hverandre og alle andre. Akkurat som en jentekveld skal være, hehe. Vi grillet digg mat, spiste jordbær og is til dessert, og nøt de siste solstrålene før de forsvant bak hustakene. I dag er det ikke det samme fine været lenger, så må vel finne noe annet å gjøre enn å velte seg rundt på et pledd på gresset. Tror kanskje det blir en bytur med mamsen, men først skal vi spise frokost - så tar vi det derfra! Mamma var tross alt ute på vift i går og spiste toffifee til nattmat, så må nesten sjekke formen der først, haha. 

♥ God søndag!


Jeg lever for dager som dette. Stå opp, sitte ute og nyte solen, reker til lunsj og grillings på kveldstid. Mamsen og jeg har tatt livet med ro i dag, og det har virkelig vært balsam for sjelen etter noen hektiske uker. For første lørdag på en og en halv evighet skal jeg ikke ut og danse rumpa av meg, men til ei venninne på jentekveld og mat. Gleder meg sånn! Ser ikke jentene her nede så ofte, så det skal bli godt med lette samtaler og latterkramper som gir oss magesmerter. 

Håper dere har en like fin lørdag som meg! 

 


 

Da har jeg landet hjemme hos hu mor, og her har jeg tenkt til å bli frem til onsdag. Jeg har ikke vært hjemme siden begynnelsen av januar, så det var virkelig etterlengtet med litt familietid igjen. Det har vært så varmt i dag at jeg for første gang i år trøkte meg inn i en bikini for å sole flesket. Innså i dag at det står dårligere til med sommerkroppen enn noen gang før, og selv om mye inni meg sier at det er på tide å gjøre noe med det - er det også mye (enda mer) inni meg som ikke kunne gitt a single flying fuck. En får værra som en er når'n itte vart som en sku osv, sant?

Fineste mamsen min!

Jeg har ikke lagt så mye planer denne gangen faktisk, og det tror jeg er veldig godt. Tanken er å ta det veldig med ro, henge med familie og venner og drikke masse bobler. Apropos bobler! Det har jeg drukket i hele dag mens vi har hatt grillings med familien på mamma sin side. Elsk på vin, pledd, quiz og høye latterkuler til langt på natt. Sommerkvelder, dere er de fineste. 

 Jakke: Vero Moda T-skjorte: Bikbok Bukse: Vero Moda Sko: Vans Solbriller: Ray-ban Choker: Vero Moda 

Steike! I dag er du fin, Trondheim! Kan hende det føles ekstra fint siden eksamen gikk mye bedre enn forventet, og jeg er ett skritt nærmere sommerferien. Det føles faktisk ut som at jeg har sommerferie, og det skremmer meg litt. Jeg blir stressa over at jeg stresser så lite over siste eksamen, skjønner dere? Har hatt problemer med det der i alle år. Så fort sola begynner å varme, blir kroppen og hjernen min i feriemodus. Bare én måned igjen så har jeg ferie på ordentlig! 

I dag varmer sola skikkelig, og jeg har sittet i t-skjorte i solveggen med gode venner, øl og milkshake i flere timer. Perfekt avkobling mellom eksamen og jobb, så nå skal jeg bare varme meg litt reste-taco før jeg jeg fyker ut døra igjen. Jeg pleier å si at det er trist å mekke middag for én, men når det blir igjen restemat til to dager etterpå, så klager jeg ikke likevel. 

Er det flere som nyter sola i dag?
 

 

Er det innafor å være i lykkehimmelen over en lommebok? Eller etter størrelsen å dømme: en liten pengepung? Jeg er i alle fall det, og dette var et skikkelig lyspunkt midt oppi eksamenslesingen som går regelrett til helvete. Jeg klarer jo ikke å konsentrere meg for en femmer, så jeg er veldig spent på hvordan morgendagen går. Anywaaay så lå jeg i sengen i går og bladde litt på Tise for å se om jeg fant noe gøy, og jaggu dukket ikke denne digge saken opp. Jeg har lett etter denne i god stand i det som føles som en evighet, og plutselig fant jeg en helt ubrukt til 300kr. Også i Trondheim da gitt, snakker om flaks. Så nå sitter jeg her og beundrer det nye tilbehøret mitt, vel viten om at jeg egentlig burde rette øynene mot noe helt annet. Stryker jeg på eksamen har jeg i alle fall en fin lommebok til å betale konteeksamen og trøste-vin med. Kunne da vært verre, si!  
 


Kaffekoppen går ned på høykant. Så en til. Og kanskje enda én. Våkne netter og gråtkvalte telefoner hjem til mamma. Det å velge om man skal ta seg råd til gulost eller brunost på butikken virker som en av livets vanskeligste avgjørelser, og sommerferien har aldri virket lengre unna. Det er igjen tid for eksamensperiode, og generasjon prestasjon har buret seg inne.

De hverdagslige utfordringene blir mange i eksamensperioden. Jeg står på butikken og vingler mellom pålegg som om liv og død stod på spill. Gulost kan jeg bruke som pålegg, og kanskje hvis jeg skal ha taco på fredag. Men skal jeg ha taco på fredag? Kanskje jeg skal ha pizza i stedet? Da trenger jeg jo ost uansett, men vent? Har jeg råd til pizza egentlig? Nei, jeg tror det blir tomatsuppe. Ja, tomatsuppe. Og ost. Enden på visa er at jeg har brukt i overkant av tjue minutter på å kjøpe to ting.


Lite tips: hvis du ikke har hørt på Melissa Horn når du er stressa før, do it. Thank me later. 

Prokrastinering er også en svært viktig faktor i denne perioden. Aldri før har det vært så spennende med husvask, rydding i klesskapet og videoer på Youtube av katter som henger med klørne i tapeten. Jeg har også tatt meg selv i å stirre tomt på tv-skjermen og innse at jeg har sett på "Kjolen som sier ja"-maraton i to og en halv time uten å ha lagt merke til det. Netflix er også min beste venn og verste fiende i denne perioden. Det er en veldig god avkobling når hodet trenger en pause, men det er litt det som er problemet også: det er en litt for god avkobling. Når jeg får spørsmål fra Netflix om jeg fortsatt sitter og ser på, og jeg får et glimt av det avslappede ansiktet mitt med de ti dobbelthakene jeg har grodd på meg det siste året i refleksjonen på skjermen, er det vel på tide å innse at prokrastineringen har gått litt for langt. "Bare en episode til", forteller jeg meg selv, SÅ skal jeg lese. Helt serr.

Vi setter oss en gjeng på skolen hver eneste dag i eksamensperioden, og jeg er sikker på at om vi hadde brukt halvparten av tiden vi bruker på uffing og akking på å faktisk gjøre noe med oppgaven, hadde vi kanskje sluppet å sitte med fyrstikker i øynene og koffein-skjelving i kroppen siste natten. Men det er liksom litt sånn det er blitt da. Vi finner trøst i hverandres (for tiden) miserable liv, og den beste setningen vi kan høre er "slapp av, jeg har ikke begynt jeg heller".

Det gjør noe med deg når stressnivået konstant ligger på midt i en flystyrt-nivå, og du samtidig gjennomgår en krevende og ufrivillig skilsmisse med ditt sosiale liv. Det er ikke det at jeg er utakknemlig og lat, for det er jeg ikke. Jeg er veldig takknemlig for å gå på skole, og jeg har alltid gjort det beste jeg kan, noe jeg akter å gjøre denne gangen også. Jeg skal bare ta meg én kaffekopp til og litt mat først, SÅ skal jeg lese videre. Helt serr.    

 


Karoline Lunde Systad
21, Trondheim.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mai 2017 · April 2017 · Desember 2016Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits